štvrtok 20. júla 2017

Letné priorita jihlavského kouča klusácke? Opätovný návrat Janoš

"Stáli by sme o to, aby tu pokračoval," želá si Klusáček. "Dúfam, že sa podarí, aby sa vrátil. Pre mňa je to momentálne priorita, o ničom ďalšom sa baviť nechcem. "Jihlava preto už so Spartou viedla rokovania. "Čiastočne sa to už riešilo, ale všetko má svoj vývoj a môže sa zmeniť," uvedomuje si Klusáček. "Uvidíme, ako bude pokračovať Euro, či naši zo skupiny postúpi, alebo nie."

Podobná je situácia aj u ďalšieho Sparťan, ľavého obrancu Mateja Hybš. Aj u neho by sa vedenie jihlavského klubu určite nehneval, keby na Vysočine pôsobil aj v budúcom ročníku. "U neho nastane určitý vývoj až v priebehu prípravy. Teraz to zatiaľ riešiť nedá, "uvedomuje si Klusáček. "Zase je prvotný, čo povie Sparta, či nedostane nejakú inú ponuku.U Mateja je to ovplyvnené navyše aj tým, že v reprezentácii hrá v základnej zostave, "naznačuje možnú komplikáciu. "Ja by som o tom premýšľal, ale je to ešte ďaleko."

Naopak isté je už na začiatku päťtýždňové letnej prípravy, že v Jihlave budú pôsobiť dvaja noví hráči: exhradecký útočník Pavel Dvořák a stredopoliar Marek Opluštil. O miesto v kádri budú bojovať traja testovaní hráči: obrancovia Martin Sladký, Petr Chyla a Ghančan Daniel Addo. A o šancu sa chcú pobiť aj mladíci z juniorky a dorastu: stopér Dominik Pedro, univerzál David Klusák a dvojica útočníkov Tomáš Duba a Jiří Klíma.

"Jihlava je známa výbornou prácou s mládežou a títo hráči to potvrdzujú.Každý z nich má predpoklady, pre ktoré sa tu objavili, "tvrdí Klusáček, ktorý zatiaľ nechcel tipovať, kto zo spomínanej štvorice sa do tímu nakoniec presadí.

" Určite nezostanú všetci. Ale pre nás trénerov je toto šanca je vidieť v porovnaní s ostatnými a tiež v zápasoch proti ťažkým súperom, "prezrádza Klusáček. "Ponúka nám to iný pohľad, než keď ich vidím v dorastu. Má pre nás ďaleko väčšiu vypovedaciu hodnotu. "

Káder jihlavského tímu okrem hráčov, ktorým sa skončilo hosťovanie zo Sparty, novo opustil záložník Tomáš Kučera. Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar odišiel skúsiť šťastie do tímu úradujúceho majstra, plzenskej Viktorie. "Budeme sa snažiť ho nahradiť.Avšak je to veľmi dobrý hráč a z tohto pohľadu ma jeho odchod mrzí, "pripustil Klusáček.

"Musíme však rešpektovať to, že má ambície skúsiť to v lepšie postavenom klube," pripomenul jihlavský kouč, že sa Plzeň môže prebojovať aj do prestížnej Ligy majstrov.

Jedným z možných Kučerových nástupcov by mohol byť Peter Nerád, ktorého hosťovanie z tímu Bohemians 1905 Praha by sa malo zmeniť v prestup. "Sme na začiatku prípravy a tých alternatív je niekoľko. Takže nechcem hovoriť, či to bude presne on, "usmieva sa Klusáček.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára