štvrtok 20. júla 2017

Rodríguez v Pyrenejach zvíťazil, Bárta šiesty, Froome nedal žltý dres

Obrie skupina utečencov sa v poslednom pyrenejskom diele odtrhla z pelotónu a usadil sa v nej tiež Jan Bárta, tradičné solitér cyklistických pretekov. Tentoraz to však nemal byť jeho deň, na štyroch vrchařských prémiách vládli iní a Čiech vyšiel do cieľa vo výške 1 780 metrov šiesty.

Pretekári cestou k prvej prémii prešli okolo pamätníka Fabia Casartelliho, smutné postavy dejín Tour. Presne pred 20 rokmi sa Talian v zjazde z Col de Portet-d'Aspet vybúral a zraneniam potom podľahol.

Ale až o 120 kilometrov ďalej, na cieľovom Plateau de Beille, sa začali rysovať výsledky etapy.Ako prvý sa do kopca zahryzol poľský majster sveta Kwiatkowski a Belgičan Vanmarcke, viezli si bet365 bonus náskok cez 11 minút na pelotón, ktorý v tú dobu ťahal Leopold König, strážca žltého Frooma.

Sedmatřicetistupňové teplo, ktoré pretekára vo štvrtok dusilo , nakoniec prinieslo to, čo sa čakalo - búrku. A dúha na Kwiatkowského majstrovskom drese mokli, keď obrie kvapky padali dvoma lídrom na chrbát.

Štrnásť kilometrov pod vrcholom stúpol Kwiatkowski do pedálov a svojmu súputníkov zmizol. Cenil zuby, ale na smiech to nevyzeralo. Na bezmála 16kilometrovém stúpanie k cieľu 12. etapy totiž prekonával prevýšenie 1245 metrov.


König mal bet365 ešte pred začiatkom stúpania hotovo a na čele bet365 mobil skupiny hviezd sa vyskladal jeho kolegovi a Kennaugh, Roche a Thomas s Portom.Chceli nastaviť tempo, z ktorého nebude možné nastupovať, ale Contadorovu partia išla napriek tomu do vedenia. Rogers s Majka sa natlačili pred letku Sky, potom prevzal diktovanie tempa Kreuziger, ale stále boli muži Tinkoff-Saxo v početnej nevýhode oproti mužom v čiernom.

Medzitým skončilo putovanie Kwiatkowského, Purito Rodríguez majstrovi sveta 8 kilometrov pod vrcholom prekazil sny. A svišťal za tým svojím.

"Som ako Atlético Madrid, tam taky nikdy neviete, čo čakať," žartoval Rodriguez, tretíkrát v živote na Tour víťazný. "Pritom ráno som si hovoril, že dnes na tých kopcoch nemám šancu.Vyhrať na Plateau de Beille je dôležité prvenstvo. "

Pištoľník Contador si potom spomenul na rok 2007 a na víťazstvo, ktoré na tomto kopci urval, odštartoval tanček medzi kvapkami dažďa, ale trojica tímu Sky bola v pokoji. Konštantným tempom zase Španiela došla.

Ak onáhle sa tak stalo, šťastie pre zmenu pokúšal Vincenzo Nibali, minuloročný šampión, ale bezmála 8minutová Taliani strata v priebežnom poradí nikoho nezaujímala. A ďalšie ataky nasledovali. Cieľ? Unaviť domestik Sky. Dvakrát to skúsil Španiel Valverde, potom aj jeho tímový kolega z Movistar Quintana.

Načo si sám Froome povedal: Najlepšou obranou je útok. A bet 365 vystrelil vpred.Aj jeho snahu však skoro spláchol dážď a zatiaľ čo Rodríguez už posielal publiku na vrchole kopca úsmevy, favoriti uzavreli dočasné prímerie. Až na dohľad ciele ešte raz zrýchlil Valverde a Frooma obral o jednu sekundu.

Viac však nikto zo súperov britského suveréna nedokázal.

bet365 stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára