utorok 11. apríla 2017

Casillas je najlepšou voľbou, myslí si Del Bosqueho asistent Grande

Asistent španielskeho národného tímu Toni Grande považuje brankára Ikera Casillasa stále za najlepšiu voľbu pre reprezentáciu. Casillas síce v Reale Madrid nechytá pravidelne ao miesto medzi troma tyčami sa delí s Diegom López, ale dôveru realizačného tímu Španielska stále nestratil.
Slávny brankár už pod trénerom Josém Mourinhom stratil svoju neotrasiteľnú pozíciu tímovej jednotky a bol nahradený Diego López . Ten sa po Casillasově zranenia natoľko osvedčil, že dôvery požíva tiež od nového trénera Carla Ancelottiho.S blížiacim sa svetovým šampionátom sa väčšina hráčov bude pokúšať o nazbieraní čo najväčšieho možného počtu odohraných minút, ale niektorí z nich sa o účasť na svetovom šampionáte báť nemusí.
Týka sa to práve Ikera Casillasa, ktorý má presadzovania tíme trénera Vicenteho Del Bosqueho. Jeho asistent, ktorým je už dlhú dobu Toni Grande, bol vyspovedali portál om Sefutbol.com a umožnil médiám nahliadnuť do kabíny národného tímu.
"Iker je náš kapitán a podľa môjho názoru je to stále o triedu najlepší španielsky brankár. Je to síce hráč ako každý iný, ale stále má jeho meno zvuk.Neviem, ako sa rozhodne hlavný tréner, ale je dobre, že na tejto pozícii máme mnoho variantov. S blížiacim sa turnajom budeme starostlivo študovať každú z nich, " uvádza Grande.
Španielsko by k svojej bohatej zbierke trofejí pridalo tiež cenný kov z Brazílie a je jedným z hlavných favoritov na celkové víťazstvo. "Je jasné, že zopakovať úspech z Juhoafrickej republiky nebude ľahké, ale máme skvelý tím. Konkurencia bude veľká a navyše sme boli zaradení do ťažkej skupiny. Jedným z mojich favoritov bude Brazília, pretože má obrovskú motiváciu, podporu a tiež musí naprávať svoju reputáciu. "
" Čo sa týka diania v kabíne, máme tu demokraciu.Iste, niekt orí skúsení hráči majú v kabíne hlavné slovo a celý tím sa k nim upína. Jedným z nich je aj Iker, ktorý je pre spoluhráčov neoceniteľným príkladom. Ostatní hráči ho počúvajú a to celý tím stmeľuje. Je to systém, ktorý sa nám vypláca, a nemyslím si, že by sme ho mali meniť, " naznačuje Grande.
Predmetom diskusií sa stala tiež možnosť povolania Diega Costu. Rodák z Brazílie je občanom Španielska a právne je teda jeho nominácia regulárny. Strelec Atlética Madrid je jednou z hlavných hviezd La Ligy a nie je divu, že s upadajúce formou Fernanda Torresa či Davida Villu by mohol byť základným kameňom španielskej ofenzívy.Costov schopnosti by Del Bosque mohol využiť už v priateľskom zápase proti Taliansku.
K jeho povolanie sa v závere krátkeho interview vyjadril Toni Grande nasledovne: "Costa sa prezentuje skvelými výkonmi, má v sebe ťah na bránu, energiu i techniku. Keď je na ihrisku, môže by� � rozdielovým hráčom, pretože sa celá obrana súpera sústredí na bránenie jeho osoby. O jeho kvalitách vôbec nepochybujeme, " chvália Grande budúceho reprezentanta.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára